Psychologie

Ga naar: navigatie, zoeken

Samenvattingen

Klik hier om de samenvattingen te bekijken

Extra info

Het examen is open boek, en in de loop van het jaar zet de prof een lijst met examenvragen op toledo. Je kan best proberen via de studenten biomedische wetenschappen (of de dokters) aan de oplossingen te raken, hun cursusdienst verdeelt die. Wacht zeker niet met dit vak tot in de blok, de cursus is een boek van 750 blz, dat krijg je nooit uitgelezen op die twee weken. De examenvragen kan je als een soort samenvatting zien, je mag ze (en de antwoorden) ook meenemen naar het examen, maar het is toch handig als je de cursus gelezen hebt.

De prof dicteert drie vragen, die je dan uitgebreid moet beantwoorden. Max 2 bladzijden per vraag. Schrijf je antwoord uitgebreid op. De mondelinge bespreking duurt heel kort: in mijn geval las hij mijn antwoorden en zei dat het goed was, en ik mocht doorgaan. Ik heb dus niets gezegd. Bij anderen stelde hij soms wel een vraag, maar dan nog duurde het mondeling hoogstens 5 minuten.

Examenvragen

19/6/2006, 's morgens

  1. Zijn er enige overeenkomsten tussen de theorie van James-Lange en de theorie van Schachter over het ontstaan van emoties?
  2. Welke motivatietheorieën kan je classificeren als homeostatisch?
  3. Hoe ogenblikkelijk is het ogenblikkelijk geheugen?

De eerste vraag stond letterlijk in de lijst met examenvragen, de andere twee kon je er op een paar aanvullingen na makkelijk uithalen