Quantum Field Theory: verschil tussen versies

Ga naar: navigatie, zoeken
Regel 20: Regel 20:
 
Oefening 8.7 blz 183. Het volstaat om deze oefening op te lossen voor enkel de transformatie voor <math> \epsilon </math>, deze voor <math> \epsilon' </math> is analoog.
 
Oefening 8.7 blz 183. Het volstaat om deze oefening op te lossen voor enkel de transformatie voor <math> \epsilon </math>, deze voor <math> \epsilon' </math> is analoog.
  
[[Categorie:2lf]]
+
 
 
[[Categorie:mf]]
 
[[Categorie:mf]]

Versie van 17 jan 2009 om 23:32

Algemene informatie

Dit vak wordt vanaf dit jaar samen met de VUB gegeven. De lessen worden gegeven door prof. Sevrin, aan de VUB. 5 punten staan op de oefeningen doorheen het jaar, het is hier vooral belang dat je de oefeningen maakt, niet of ze juist zijn of niet. Of ze nu op punten staan of niet, het is zoiezo aangewezen om de oefeningen op te lossen want dit is de enige manier om vertrouwd te geraken met de vele nieuwe rekentechnieken.

Informatie over het examen

Het examen bestond vorig jaar uit 2 vragen. De bedoeling was dat het examen niet meer dan 3 uur zou duren, maar het is allemaal toch uitgelopen tot een maximumtermijn van 4 uur. Prof. Sevrin is tegen zware berekeningen op het examen, en indien je meteen de goede weg inslaat, zal je ook niet veel moeten rekenen.

Professor Sevrin is zeker niet echt zuinig met de punten en deelt op het einde van het examen de punten gewoon mee. Tijdens het mondeling zal hij vooral uitweiden over extra features die buiten het bereik van de cursus vallen (maar wel interessant zijn), en een paar kleine bijvraagjes stellen. Aarzel niet om desnoods een tip te gaan vragen, je zal er niet echt heel veel punten mee verliezen.

De afgelopen examens

17 januari 2008

Vraag 1

Bekijk volgende Lagrange dichtheid waarbij op de gebruikelijke manier gedefinieerd is.

  • Overtuig uzelf ervan dat deze Lagrange dichtheid niet ijkinvariant is.
  • Bepaal de bewegingsvergelijkingen. Toon aan dat ondanks de afwezigheid van een ijksymmetrie deze toch de Lorentconditie impliceren.
  • Geef een volledig stel oplossingen en interpreteer het resultaat (vergelijk met het massaloze geval).

Vraag 2

Oefening 8.7 blz 183. Het volstaat om deze oefening op te lossen voor enkel de transformatie voor , deze voor is analoog.