Wetenschapscommunicatie: verschil tussen versies

Uit Wina Examenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Stevel (overleg | bijdragen)
Geen bewerkingssamenvatting
Lucie (overleg | bijdragen)
Geen bewerkingssamenvatting
Regel 1: Regel 1:
{|
Dit vak wordt gegeven door Danny De Schreye (prof van AI). Het zit als volgt in elkaar:
  | http://www.cs.kuleuven.ac.be/~dannyd/Me.jpg
|}


Beste studenten
Je krijgt een lijst met teksten (meestal over artificiële intelligentie), en daaruit mag je een kiezen. Je maakt daar een populair wetenschappelijk artikel van (een beetje vertalen, samenvatten, uitbreiden met extra info en tekeningen)van zo'n 3 paginas.   Die geef je af voor de paasvakantie.  Als je jou tekst indient krijg je een tekst van iemand van je jaar terug (zonder naam) en dan moet jij die evalueren en een week later indienenIn een algemene sessie wordt er dan besproken welke fouten het meest gemaakt zijn, en krijg je jou tekst met 2 evaluaties terug: een van een klasgenoot en een van de prof.
Dit bericht geldt enkel voor de studenten die in het academiejaar 2005-2006 het opleidingsonderdeel 'communicatie en presentatie' hebben gevolgd.
We willen graag jullie mening over de evaluatievorm.
  - OPTIE 1: Als de evaluatievorm 'permanente evaluatie' is (zoals nu het geval is) moeten de twee schrijfopdrachten  en de twee presentatieopdrachten worden afgewerkt tijdens het semester.
  - OPTIE 2: Als de evaluatievorm 'permanente evaluatie en examen' is wordt de eerste schrijf- en presentatieopdracht van de leerfase afgewerkt tijdens het semester. De tweede schrijf- en presentatieopdracht van de evaluatiefase wordt dan tijdens de examenperiode afgewerkt.
Kunnen jullie per kerende email laten weten welke optie jullie voorkeur krijgt.
Alvast hartelijk dank en een prettige zomervakantie.
Met vriendelijke groeten,
Marion Crauwels, coördinator C&P.


Ik stel voor dat we ook volgend jaar opteren voor de evaluatievorm 'permanente evaluatie' --[[Gebruiker:Stevel|Stevel]] 28 jun 2006 15:43 (CEST)
Na de paasvakantie moet je dan een presentatie met slides geven over diezelfde tekst.  Ook hier krijg je een evaluatie van de prof, en van al diegene die je presentatie bijwoonden (de presentaties worden per 6 personen gebundeld).  De presentatie en het artikel van de eerste tekst staan samen op 4 punten dacht ik. 
 
Deze opdrachten moet je dan nog eens herhalen, met een andere tekst uit diezelfde lijst, tegen de week voor de blok ofzo.  Dan kom je presentatie doen en geef je tegelijk je artikel af.
 
De prof is heel vriendelijk, wijst altijd op een minpuntje, zodat je toch kan verbeteren.  De punten liggen heel hoog, maar dat mag geen reden zijn om er geen moeite in te steken, want met een klein beetje moeite kan je hoge punten halen, en wie wil dat niet...
[[Categorie:2bi]]
[[Categorie:2bi]]

Versie van 25 jun 2007 11:04

Dit vak wordt gegeven door Danny De Schreye (prof van AI). Het zit als volgt in elkaar:

Je krijgt een lijst met teksten (meestal over artificiële intelligentie), en daaruit mag je een kiezen. Je maakt daar een populair wetenschappelijk artikel van (een beetje vertalen, samenvatten, uitbreiden met extra info en tekeningen)van zo'n 3 paginas. Die geef je af voor de paasvakantie. Als je jou tekst indient krijg je een tekst van iemand van je jaar terug (zonder naam) en dan moet jij die evalueren en een week later indienen. In een algemene sessie wordt er dan besproken welke fouten het meest gemaakt zijn, en krijg je jou tekst met 2 evaluaties terug: een van een klasgenoot en een van de prof.

Na de paasvakantie moet je dan een presentatie met slides geven over diezelfde tekst. Ook hier krijg je een evaluatie van de prof, en van al diegene die je presentatie bijwoonden (de presentaties worden per 6 personen gebundeld). De presentatie en het artikel van de eerste tekst staan samen op 4 punten dacht ik.

Deze opdrachten moet je dan nog eens herhalen, met een andere tekst uit diezelfde lijst, tegen de week voor de blok ofzo. Dan kom je presentatie doen en geef je tegelijk je artikel af.

De prof is heel vriendelijk, wijst altijd op een minpuntje, zodat je toch kan verbeteren. De punten liggen heel hoog, maar dat mag geen reden zijn om er geen moeite in te steken, want met een klein beetje moeite kan je hoge punten halen, en wie wil dat niet...