ExamenWikiExpansionPack/CuDiVragen
Examenvragen van CuDi
In mijn 2 CuDi jaren heb ik alle emails in verband met examenvragen bijgehouden. Tias
- Als een volledige email op de juiste pagina hebt gezet, verwijder die dan van deze pagina.
- Zet steeds de datum van de vragen erbij !
Als een vraag nog niet is overgezet kan je dit zelf doen. Je vind de mailbox file op: http://www.wina.be/~xylofaan/examenvragen.mbox Er zijn honderden manieren om dit te bekijken, bijvoorbeeld via je webmail door het bestand te uploaden naar je studenten webruimte.
emails
1 Jun 07 J T (47) [cudi] Fw: TMI - 7 juni 2004 - voormiddag
Jeroen wrote: > > 1. > > C² continuiteit bij bézier-curve. Wat? Hoe? > > => C° - C^1 - C² > > => afleiden, invullen linkercurve t=1 ; rechtercurve t=0 > > => nultermen schrappen... Gelijkstellen... de verhoudingen rollen > > eruit... Delta(Ui) in de formule is trouwens de lengte van het > > interval waarvoor dat segement geldt... > > > > 2. > > Voronoi-doorlooplijn-algoritme (Fortune) > > Wat zijn de 'events'; hoe vind je ze, welke acties moeten er bij > > welke events gedaan worden? Exhaustief zijn, maar beknopt in de > > uitleg bij de acties. > > => site-events... circle-events toevoegen en verwijderen... > > => circle-events... circle-events toevoegen en verwijderen... you > > know the drill > > > > 3. > > Minkowski-som maken... zeer gelijkaardige figuur dan gelijk bij > > oefenzitting 9. Via sterdiagram. > > => easy > > > > 4. > > N Punten op een cirkel. Zoek de grootste driehoek. > > *Strategie: > > => Doorloop driehoeken met basis 2 opeenvolgende punten; dan met > > 1 pt. ertussen; ... tot N/2. > > => Voor die voorwaarde op de basis, telkens rondlopen > > gelijkaardig aan de tegenvoetersparen van het > > verste-puntenpaar-probleem. => Je kan de tegenvoeter van de > > vorige gebruiken bij de volgende, ... voor dezelfde basis. > > => onthoud doorheen het algo de grootste driehoek. > > *Hoog-niveau-algoritme. -> triviaal > > *Complexiteit: sorteer de punten naar stijgende poolhoek : > > Nlog(N) ; buitenste lus N/2 ; binnenste lus N; allerbinnenste lus: > > O(1) => totaal O(NlogN + N²) => O(N²) > > [kan niet korter :-)] > > > > 5. > > Bespreking van het practicum. > > > > mvg, > > > > Jeroen
2 Jun 08 S S (5145) [cudi] Examenvragen Sterstructuur en evolutie
Hallo,
Dit waren gisteren de examenvragen van sterstructuur en evolutie (1lw).
groetjes,
Sophie http://www.wina.be/~xylofaan/stuff/sse_june_07_04.bmp
3 Jun 10 S S (3098) [cudi] Examenvragen
Dit zijn de examenvragen van wiskundige natuurkunde, 1lw3.
groetjes
Sophie http://www.wina.be/~xylofaan/stuff/wna_june_10_04.bmp
5 Jun 17 D D (48) [cudi] Examen Meetkunde 1e kan wiskunde 17 juni 2004
Examen Meetkunde 1e kan wiskunde 17 juni 2004:
Het examen was half theorie, half oefeningen. De theorie was gesloten boek, mondeling met schriftelijke voorbereiding, de oefeningen waren open boek, schriftelijk. De prof is heel vriendelijk.
Theorie
1) a) Definieer het begrip isometrie en toon aan dat elke isometrie de
afstand bewaart. b) Bewijs dat een afbeelding F die de afstand bewaart een isometrie is.
2) a) Definieer cirkelschroeflijn en geef uitgebreid commentaar.
b) Formuleer en bewijs een karakterisatie van cylinderschroeflijnen met kromming en torsie.
Oefeningen
1) geef een basis voor de richting van de affiene deelruimte van E^4
bepaald door volgend stelsel: x1 - 3 x3 - x4 = 1 x1 + x2 - 2 x3 = 1 x2 - x3 + x4 = 2 x1 + 3 x2 - 4 x3 + 2 x4 = 5
2) Toon aan dat voor 4 willekeurige punten a,b,c,d geldt dat:
ab * cd + ac * db + ad * bc = 0 ( ab staat voor de vector ab hierboven, * is het scalair vectorproduct ). Toon hiermee aan dat de hoogtelijnen in een driehoek concurrent zijn.
3) beta is een booglengtegeparametriseerde kromme in E^2, kappa van
beta is nergens 0. Toon aan: Als de evoluut van beta een deel van een rechte is, dan bestaat ze uit 1 punt. Hint: gebruik volgende eigenschap ( uit de oefenzittingen ): een reguliere kromme alfa is een (deel van een) rechte als alfa' evenredig is met alfa.
4) Bereken kromming en torsie van
alfa: R->E^3: t -> (cos(t) + wortel(2)t, wortel(2)sin(t), -cos(t)+wortel(2)t) en toon hiermee aan dat alfa een cirkelschroeflijn is. Bepaal, indien mogelijk, a en b zodat alfa congruent is met (a cos(t), a sin(t), bt)
sjuus domi
6 Feb 16 S S (10724) Examenvragen Gevorderde Astrofysica 2LW3
Hoi,
Dit waren nog de laatste examenvragen.
Sophie http://www.wina.be/~xylofaan/stuff/Gevorderde_Astrofysica_feb16_05.zip
7 Feb 16 S S (13) examen gevorderde astrofysica
Hoi,
ik was nog vergeten te vermelden dat het examen open boek is en drie uur duurt. Dit was wel wat te weinig tijd, dus hebben we nog een half uur bijgekregen. Het is schriftelijk, maar als je wil - maar dat deed niemand- mag je het ook mondeling gaan verdedigen (als je vastzit of zo).
Groetjes,
Sophie.
8 Jun 13 w v (483) examen vragen
hierbij gevoeg (de) examenvragen van Algemene Natuurkunde II (P. Van Duppen) voor 1e bach fysica grtz wannes http://www.wina.be/~xylofaan/stuff/Examen_Algemenen_natuurkunde_II.doc
9 Jun 14 M V (78) examenvragen mech vorig jaar
Dag Niels (en anderen),
ik heb uw examenvragen van mechII van vorig jaar toch nog teruggevonden bij ne grote kuis van mijn kot. Ze lagen ergens in een obscuur donker hoekske... Maar omdat het dan morgen al mechanica is zal ik ze hier al bijzetten, dan kunde ze nog altijd terugkrijgen als ge wilt.
2kN examen mechanica II 21 juni 2004 (14u)
=====================
Theorie:
1) Bespreek algemeen het impulsmoment en de kinetische energie van een star lichaam met een vast punt. Laat zien hoe deze grootheden opgeschreven kunnen worden met de traagheidstensor.
2) Behandel de beweging van een tol (precessie en nutatie)
Oefeningen:
1) Een cirkelvormige rail met straal b is rigide bevestigd aan een onbuigzame stang, zodanig dat de rail en de stang in 1 vlak liggen. Dit geheel voert in een horizontaal vlak een rotatie uit met een gegeven en constant gehouden hoeksnelheidrond een vertikale as op een gegeven afstand a van het centrum van de rail.Een punt P kan zonder wrijving over de rail bewegen. Onderzoek met behulp van de bewegingsvgl van Lagrange de beweging van P en toon aan dat er een oplossing bestaat (mits gepaste beginvw) waarbij P niet beweegt t.o.v. de rail. Onderzoek tenslotte de beweging van P in de veronderstelling dat de uitwijking uit deze evenwichtspositie klein is. (a en b zijn gekend)
2) Een kubus uit aluminium (E = 7*10^10 N/m^2, sigma = 0.345) wordt onderworpen aan bepaalde spanningen en gaat daardoor vervormen. Het blijkt dat, in een assenstelsel waarvan de assen evenwijdig zijn met de ribben van de kubus , de vervorming beschreven wordt door: xi_1 = 0 xi_2 = 2kx_1 met k = 0.00010 xi_3 = 0
a) bereken de relatieve volumeverandering van de kubus b) bereken de spanning die over elk zijvlak aangelegd werd c) bepaal de hoofdrichtingen van de spanningstensor
Einde
Ik heb dit ook maar naar de rest gestuurd omdat er eigenlijk voor de rest geen echt recente vragen meer bijzitten.
goed blokken allemaal
M a r t i j n
10 Jun 15 K H (1100) Natural Language Processing (1e & 2e lic informatica + mai vak)
Hoi cudi
jullie kunnen missschien volgend jaar bij de cursus NLP de inhoudstafel in attachment bij stoppen. Best handig met zo'n cursus zonder structuur.
attachment kan je ook hier terugvinden: http://koenraad.heijlen.be/dev/2li/nlp/index.pdf
http://www.wina.be/~xylofaan/stuff/nlp_index.pdf
11 Jun 19 K H (24) =>
Okido.
De examenvragen van de vorige jaren (samengevat) en die van dit jaar staan nu ook online. Inhoudstafel is ook wat aangepast. (en
http://koenraad.heijlen.be/dev/2li/nlp/examenvragen.pdf http://koenraad.heijlen.be/dev/2li/nlp/index.pdf
aub.
[tis een ridicuul eenvoudig vak maar soit, dan is er toch 1 vak voorzien van up-to-date examenvragen ;-) ].
12 Jun 16 H H (51) examen statistische thermodynamica
hallo, mijn examenvragen van statistische thermodynamica (C. Maes)
1. een gas van N onafhankelijke deeltjes in volume V. Elke deeltje zit in een van de drie mogelijke energieniveaus: -µ, 0, µ. De temperatuur is T. Schat de energie van het systeem 2. oef 57, pag 700 uit Jewett, je moest enkel de grafiek nog tekenen, die was niet gegeven 3. bereken de arbeid verricht door een Vanderwaelsgas bij isotherme expansie, en vgl deze arbeid met die van een ideaal gas. De toestandsvgl van een Vanderwaelsgas: (p-a²/V)(V-b) = nRT (a en b constantes)
groeten
Hans Hooyberghs
13 Jun 28 H H (91) =>
oei nog een foutje erin: vanderwaelsvgl is (p-a/V²)(V-b) = nRT (et kwadraat dus op andere plek) groeten hh
14 Jun 16 V D L (873)
hier de examenvragen van statistische thermodynamica van donderdag 16 juni 9:00, mondeling
Véronique http://www.wina.be/~xylofaan/stuff/Vragen_overgeschreven_van_het_examen.doc
15 Jun 20 V Q (986) examenvragen
Hoi CuDi,
Ik heb mijn best gedaan om examenvragen te onthouden? Tot zover mijn bijdrage dus :)
Veel plezier ermee!! Valerie http://www.wina.be/~xylofaan/stuff/EXAMENVRAGEN_LOGICA.doc http://www.wina.be/~xylofaan/stuff/EXAMENVRAGEN_STATISTIEK_20.doc
16 Jun 20 K V R (713) examenvragen Statistiek (1ste bach wis nat) 20 juni 2005
zoals het onderwerp reeds doet vermoeden.
vraag 5 en 6 zijn er wel niet aan toegevoegd.
Vraag 1 tot 4 zouden correct en volledig moeten zijn, tenzij ik door de stress en warmte wartaal begon neer te pennen/typen, tzal zeker geen kwaad kunnen de vraagjes eens te laten nalezen door een 1ste bach'er.
In vraag 5 moesten we statistische gegevenens uit een artikel halen en daarna verefiëren gebruik makend van een hypothese test. (Het artikel overschijven vond ik niet zo leuk, waarvoor mijn excuses)
Vraag zes waren een hele boel grafiekjes waarop je vanalles moest aanduiden en benoemen,... Het ging daar over lineaire regressie (Wederom sorry, grafiekjes overtekenen vind ik niet zo leuk)
In ieder geval nog goede examens voor jullie met vriendelijke groet
--karel http://www.wina.be/~xylofaan/stuff/stat_1stebach_wisnat.pdf http://www.wina.be/~xylofaan/stuff/stat_1stebach_wisnat.tex
17 Jun 23 S S (4925) examenvragen interstellaire materie
Dit waren onze examenvragen interstellaire materie (van prof. Waters).
Groetjes, Sophie 2de lic wiskunde - sterrenkunde http://www.wina.be/~xylofaan/stuff/ism.zip
18 Jun 27 k (126) Examenvragen: Kristallografie en Computergestuurd Probleemoplossien in de Na
19 Jun 27 k (133) Examenvragen: Mechanica II en Kwantum fysica
20 Jun 27 k (96) Examenvragen: Thermofysica II
21 Jun 28 K V R (1023) examenvragen Meetkunde (1ste bach wis) 25 juni 2005
22 Jun 29 K V R (1447) examenvragen Wijsbegeerte (1ste bach wisk nat infor) 29 juni 2005
23 Jul 01 S S (45) examen theorie van stertrillingen
24 Sep 02 W D (40858) enkele examenvraagjes
25 Nov 28 M D (745) oud examen Statistische thermodynamica
26 Dec 14 T D (768) tekstje examenvragen 1ste bach
27 Jan 16 K S (28) examenvragen kwantum mechanica 1LN 2006
28 Jan 16 H H (58) vragen differentiaalvergelijkingen 16/1
29 Jan 16 A S (1122) examenvragen
30 Jan 17 S K (632) examenvragen diff vgln
31 Jan 17 s (18) Examenvragen complexe analyse (1lw)
32 Jan 19 E S (21) examenvragen: Kern- en elektronspinresonantie
33 Jan 19 W M (12) 0wqB>Examenvragen 2eLic Wiskunde
34 Jan 20 M (41) 0mqB>Re: [1li] CuDi zoekt verse examenvragen
35 Jan 20 A S (661) vragen natuurkunde
36 Jan 21 H H (6819) examenvragen klassieke mechanica
37 Jan 21 J H (1259) Examenvragen Inleiding Hogere Wiskunde
38 Jan 24 w v (516) examenvragen klassieke mechanica
39 Jan 25 H H (5478) examen algebra 25/1/06
40 Jan 26 Y V den (74) examenvragen -- eerste bachelor fysica -- algemene natuurkunde I
41 Feb 01 A S (430) examen vragen
alstublieft
Liesje http://www.wina.be/~xylofaan/stuff/Examen_Numeriek_Wiskunde.doc
42 Feb 01 H H (405) vragen algemene natuurkunde III
43 Jun 02 P (x) examenvragen thermodynamica 1BF
(niet in mbox) Mail van Pelle, heeft ooit examenvragen van de winagang in pdf gezet: http://www.wina.be/~xylofaan/stuff/examenThermo1BF.pdf