Bestuurlijke Informatiesystemen/ Business Information Systems

Ga naar: navigatie, zoeken

Algemene info

Dit vak werd in 2019-2020 gegeven door Prof. Dr. Jochen De Weerdt en Prof. Dr. Monique Snoeck, en is het keuze vak van de informatici die "verbreding" doen. In het algemeen is dit een redelijk gemakkelijk vak, maar moet desondanks niet onderschat worden. De cursus wordt opgedeeld in twee (elk deel wordt gedoceerd door een prof): een deel voorstelling van de implementatie van IT in een structuur (Prof. Dr. Monique Snoeck), dankzij UML, BPMN,..., en een deel eerder het theoretisch deel (Prof. Dr. Jochen De Weerdt).

Kijk zeker ook op de ekonomica wiki voor examen vragen en andere dingen.

Prof. Dr. Monique Snoeck

Dit deel zal voor de meeste informatici heel gemakkelijk zijn. Een deel gaat over UML, en dit wordt gegeven dankzij een MOOC, een online course (video's en quiz). Dit begrip wordt echter al gezien in het eerste jaars vak OGP. Ook wordt BPMN gezien, die men deels kan vergelijken met petri-netwerken. Dit is relatief gemakkelijk, en dankzij een uitgebreid formularium geen probleem op het examen.

Prof. Dr. Jochen De Weerdt

Dit deel is niet heel moeilijk, maar wel redelijk veel. De meeste oefeningen worden al behandeld (op hogere niveau) in andere vakken, zoals AI, en vormen dus geen probleem. De theorie is niet moeilijk om te begrijpen, maar komt toch in grote quantiteit.

Samenvattingen

Klik hier om de samenvattingen te bekijken

Het examen

Het examen bestaat uit twee delen: permanente evaluatie, en schriftelijk op het einde van het semester. De permanente evaluatie staat op 2 punten, en bestaat uit 3 quiz en de resultaten op de MOOC. Deze punten zijn redelijk gemakkelijk te behalen indien men dit serieus neemt. Het schriftelijk examen is een multiple choice examen, die alle aspecten van de cursus betreft (UML, BPMN, theorie,...). Voorbeelden van de meeste vragen zijn terug te vinden in de cursus zelf.

Hier is een verzameling van de vragen die in januari 2021 op de ekowiki te vinden waren Oude examen vragen