P&O: computerwetenschappen

Ga naar: navigatie, zoeken

Didactisch Team

Academiejaar Professor(en) Assistent(en)
2019-2020 Blockeel Hendrik, Simeone Adalberto (plaatsvervanger), Jacobs Bart, Nuyens Dirk
2020-2021 Professor 1(, Professor 2, ...) Assistent 1(, Assistent 2, ...)

Algemeen

P&O cw is een keuze voor bachelerproef voor de informatici en een verplichte bachelorproef voor de burgies: cw. Elk team van 6 ontwikkelt doorheen het jaar hetzelfde programma, en de teams mogen elkaar onderling helpen. Over het algemeen zal je waarschijnlijk meer uren steken in dit vak dan waar 9 studiepunten officieel voor staan. De prof en assistenten maken een opgave, maar het is niet gezegd dat deze haalbaar is. Als ze merken dat alle groepjes problemen hebben met een deel ervan, wordt dat deel van de opgave vaak aangepast of optioneel gemaakt.

2019-2020

Semester 1

Elke groep moest in javascript een programma maken waarmee je door behulp van de camera op een gsm schermen kan herkennen in de ruimte. Op deze schermen moet dan een foto kunnen worden afgebeeld, alsook een triangulatie tussen de centra van de schermen en een animatie waarbij beweging tussen de verschillende schermen te zien is. Daarnaast moet er ook een countdown geïmplementeerd worden waarbij elk scherm visueel op het zelfde moment van cijfer verandert.

Semester 2

In semester 2 moet detectie van beweging van de gsm worden geïmplementeerd. Normaal moest er een 3D-scene worden gemaakt waar de gebruiker rond in zou kunnen lopen, maar door de coronacrisis is het doel wat versoepelt en is dit optioneel. Daarnaast moeten ook enkele wetenschappelijke tests worden uitgevoerd naar de nauwkeurigheid van schermdetectie en syncronisatie uit semester 1.